Reisverslag Thailand

22-daagse Gouden Lotus

Amsterdam-Bangkok
De heenreis duurt 11 uur, maar is op zich goed te doen. Beenruimte bij China Airlines is redelijk en ik zit aan het gangpad dus kan me aardig uitstrekken. Tijdens de reis ontmoeten wij al wat mensen van de groep. Op het vliegveld in Bangkok zien we de rest. Het is vochtig warm, maar de airco in de bus draait op volle toeren. We krijgen een mooie bloemenketting omgehangen en gaan op de foto met een meisje in traditionele Thaise kleding.

Tijdens de rit naar het hotel stelt de gids zich voor  “Martin” een Belg die al jarenlang in Thailand woont en getrouwd is met een Thaise vrouw, en een Thaise gids “EKI” van Fox. Martin geeft ons het programma van de komende weken met de mogelijke optionele excursies. Advies van ons alle excursies bijboeken, je ziet werkelijk alles van Thailand, Na een ritje van een half uur komen we aan bij het Grand China Princess Hotel  in Bangkok. De kamers waren al gereed toen wij aankwamen met de groep. Nadat we ons hebben opgeknapt brengt de bus ons naar het lunchadres aan de rivier de Chao Praya. Het verkeer is zoals voorspeld: vreselijk. We doen er anderhalf uur over! Na de buffetlunch gingen we met de groep op een rondvaartboot, de tocht was afgelopen en het begon enorm te regenen dat onze Thaise gids een heleboel plastic poncho’s heeft moeten kopen.

Bangkok
Fietsen met Ko van Kessel door Bangkok. Naar allerlei dorpjes in Bangkok, het was weer leuk om met de groep te fietsen.

We gaan dineren op de 78e verdieping van de Bayoke Sky Tower. Een schitterend uitzicht over de miljoenen lichtjes van Bangkok by night. Het buffet in het restaurant is uitgebreid met gerechten uit allerlei landen, dus voor ieder wat wils.

Lees verder

 

Fotoreportage klik hier